Bygging av gjerder med hønsenetting: En komplett guide med materialer og forhandlere

Hønsenetting er et populært og effektivt materiale for bygging av gjerder. Det er holdbart, prisvennlig og enkelt å arbeide med. Enten du ønsker å sikre hagen din, beskytte kjæledyrene dine, eller skape et avsperret område på gården din, er hønsenetting det ideelle valget. I denne guiden vil vi gi deg all nødvendig informasjon om bygging av gjerder med hønsenetting, inkludert anbefalte materialer og steder du kan kjøpe dem.

Før du starter: Planlegging og forberedelser

Før du går i gang med byggingen av gjerder med hønsenetting, er det viktig å planlegge og forberede deg godt. Her er noen punkter du bør vurdere:

 1. Mål: Bestem deg først for hvor gjerdet skal plasseres og hva formålet med gjerdet ditt er. Dette vil hjelpe deg med å beregne hvor mye materiale du trenger.
 2. Materiale: Det er flere typer hønsenetting å velge mellom, for eksempel plastbelagt netting, finmasket netting i metall, eller finmasket netting i stål. Vurder hvilken type som passer best til ditt prosjekt.
 3. Verktøy: Finn frem nødvendige verktøy som wirekutter, hammer, tang og skrutrekker.
 4. Forberedelse av området: Fjern eventuelle hindringer i området der du planlegger å bygge gjerde, som busker eller steiner. Sørg for at området er jevnt og klart for konstruksjonen.

Nødvendige materialer og leverandører

Nå som du har planlagt prosjektet ditt, er det på tide å få tak i de nødvendige materialene. Her er noen populære forhandlere hvor du kan få tak i hønsenetting:

 • Obs Bygg: Tilbyr et bredt utvalg av hønsenetting i ulike størrelser og materialer. Sjekk deres nettside eller besøk en av deres butikker for å se utvalget.
 • Byggmax: En annen pålitelig leverandør av hønsenetting. De tilbyr også plastbelagt netting for ekstra holdbarhet.
 • Clas Ohlson: Har et utvalg av hønsenetting og annet tilbehør du trenger for å bygge gjerder med hønsenetting. De har også nettbutikk for enkel bestilling.
 • Coop Obs Bygg: Tilbyr hønsenetting og armeringsmatter. Sjekk deres nettside for å finne nærmeste butikk.
 • Maxbo: Har et bredt sortiment av hønsenetting og armeringsjern for ditt gjerdeprosjekt.
 • Felleskjøpet: Tilbyr plastbelagt netting og andre landbruksrelaterte produkter, perfekt for gården din.

Byggeprosessen

Nå som du har alt nødvendig materiale og verktøy, kan du begynne å bygge gjerder med hønsenetting. Her er en trinnvis veiledning på hvordan du kan gjøre det:

 1. Merk av området: Bruk pinner og strek snorer for å markere hvor gjerdet skal plasseres.
 2. Grave hull: Bruk en spade eller en jordbor for å grave hull med passende dybde for stolpene. Avstanden mellom hullene avhenger av lengden på gjerdepanelet.
 3. Sett inn stolpene: Plasser stolpene i de gravde hullene og pakk jorden godt rundt dem for stabilisering.
 4. Fest hønsenettingen: Rull ut hønsenettingen langs gjerdelinjen og fest den til stolpene med egnede klemmer eller wire.
 5. Stram opp hønsenettingen: Bruk en wirekutter eller tang for å stramme hønsenettingen slik at den er jevnt strukket mellom stolpene.
 6. Avslutt gjerdepanelet: Klipp av overflødig hønsenetting og fest endene forsvarlig til stolpene.
 7. Gjør det ferdig: Gjenta prosessen for å fullføre alle gjerdepanelene og avslutt med å sikre eventuelle porter eller andre åpninger.

Vedlikehold og holdbarhet

Hønsenetting er vanligvis et vedlikeholdsfritt materiale, men det er likevel viktig å sjekke gjerdestrukturen regelmessig for å sikre at den er i god stand. Sjekk spesielt stolpene og festemidlene for slitasje eller løshet. Hvis du oppdager problemer, kan du lett erstatte eller fikse den ødelagte delen.

Oppsummering

Bygging av gjerder med hønsenetting er en enkel og kostnadseffektiv måte å beskytte eiendommen din på. Ved å følge denne guiden og bruke anbefalte materialer, kan du oppnå et holdbart og sikkert gjerde. Husk å planlegge prosjektet nøye og kjøpe alle nødvendige materialer fra pålitelige forhandlere. Med riktig planlegging og utførelse, vil hønsenettinggjerdet ditt være et pålitelig og vakkert tillegg til eiendommen din.

Ofte stillede spørgsmål

Hva er forskjellen mellom hønsenetting og armeringsmatter?

Hønsenetting er vanligvis laget av finmasket netting og brukes hovedsakelig til å lage gjerder for hønsehus og hageområder. Armeringsmatter, derimot, er laget av tykkere og sterkere stål og brukes vanligvis til bygge- og konstruksjonsprosjekter.

Hvor kan jeg kjøpe hønsenetting?

Du kan kjøpe hønsenetting på byggevarehus som Obs Bygg, Byggmax, og Maxbo, samt på Clas Ohlson og Felleskjøpet.

Hvilken type hønsenetting er best for hagebruk?

Plastbelagt netting er et populært valg for hagebruk, da det er holdbart og motstandsdyktig mot rust og korrosjon.

Hva er fordelen med finmasket netting?

Finmasket netting hindrer små dyr som mus og rotter fra å komme gjennom, samtidig som det gir tilstrekkelig ventilasjon og sikkerhet for hønene.

Hvilke byggevarehus selger armeringsjern?

Maxbo er et av byggevarehusene som selger armeringsjern.

Kan jeg bruke finmasket netting laget av metall til hønsegjerder?

Ja, finmasket netting laget av metall er egnet for å lage gjerder for høns. Det er sterkt, slitesterkt og beskytter hønene mot rovdyr.

Er plastbelagt netting bedre enn finmasket netting laget av stål?

Det avhenger av bruksområdet. Plastbelagt netting er vanligvis bedre egnet for hagebruk da det er motstandsdyktig mot rust. Finmasket netting laget av stål er derimot mer egnet for å lage gjerder til større dyr og konstruksjonsprosjekter.

Hva er fordelene med å bruke hønsenetting?

Hønsenetting gir en trygg og sikker barriere for hønene, hindrer dem fra å rømme eller bli skadet av rovdyr. Det gir også tilstrekkelig ventilasjon og mulighet for hønene å bevege seg fritt innenfor et avgrenset område.

Hvorfor bør jeg velge gjerder fra Maxbo?

Maxbo tilbyr et bredt utvalg av gjerder, inkludert hønsenetting, som er laget av høykvalitetsmaterialer og som er holdbare og pålitelige. Du finner flere alternativer for gjerder som passer til forskjellige behov og prosjekter.

Kan jeg bruke hønsenetting til andre formål enn hønsegjerder?

Ja, hønsenetting kan brukes til flere formål, som for eksempel å lage inngjerding for hager, beskytte planter mot skade fra dyr, lage oppbevaringsbur eller til og med som et dekorativt element i hagedesignet.

Artiklen Bygging av gjerder med hønsenetting: En komplett guide med materialer og forhandlere har i gennemsnit fået 3.9 stjerner baseret på 23 anmeldelser